מכללות אורט הכשירו במהלך השנים מאות הנדסאים שלמדו בכיתות ייחודיות, מפעליות, עם הבטחה להשמה לעבודה מיד עם סיום הלימודים
אין ספק שעל מנת להכשיר עובדים מיומנים ומקצועיים, נדרש קשר ישיר עם התעשייה והבנה עמוקה של צרכיהם המשתנים, הן בשל תחומי העיסוק המגוונים והן בזכות השינויים בשוק העבודה וההתקדמות הטכנולוגית.
כחלק מהרחבת הקשרים של מכללות אורט עם התעשייה והחברות, פתחנו את תכנית “הנדסאי ישיר לתעשייה” תכנית ייחודית להכשרת הנדסאים במסלול ישיר לתעשייה הנותנת מענה למחסור בכוח אדם איכותי ומקצועי ומותאם.
במסגרת זו הצלחנו לגייס חברות רבות במשק ועמותות שונות ובאישור מה”ט, התאמנו תכניות הלימוד לצרכי התעשייה, מה שהוכח כשילוב מנצח.
הסטודנטים הלומדים במסלולים אלו זוכים במעטפת כוללת של תמיכה ומלגות המסייעת להם להתרכז בלימודים ללא דאגה לפרנסתם במהלך התקופה.
בסמסטר אביב תש”ף נפתחו כיתות בשיתוף עם אינטל במכללת אורט ירושלים ובשיתוף עם רפאל במכללת אורט בראודה כרמיאל
במכללת אורט ירושלים נפתחה כיתת אינטל במסלול הנדסאי מכטרוניקה, בשיתוף עם תכנית עתידאים, תכנית מקצוע לחיים ומה”ט.
חברת אינטל בחרה במכללת אורט ירושלים כמי שתוביל את התוכנית היוקרתית בעיר.
זו כיתת הלימוד השמינית שאינטל פותחת בארץ, השלישית במכללות אורט והראשונה בירושלים.
23 הסטודנטים אשר נבחרו ללמוד במסלול היוקרתי עברו סדרת מיונים ארוכה, יזכו למימון שכר לימוד מלא ולתשלום דמי קיום חודשיים. ההכשרה נמשכת 17 חודשים ברצף ובסיומה הבוגרים המתאימים יקלטו בעבודה בחברת אינטל.
מר איגור דיקר מ״מ מנהלת מכללת אורט ירושלים, בירך את הסטודנטים ואמר ״אני גאה בשיתוף הפעולה היוקרתי שהופך את בוגרינו לעובדים מבוקשים ביותר”.
מר יוסי יאשי ראש מינהל המכללות, הודה לכל השותפים על פתיחת המסלול היוקרתי בירושלים ואמר לסטודנטים: ״זו כיתה בעלת חשיבות גדולה לרשת מכללות אורט. אתם צריכים להיות גאים בעצמכם שנבחרתם ללמוד בכיתה זו של אינטל״.
כמו כן ברכה את הסטודנטים בטקס הפתיחה, גב’ לימור גור מנהלת כוח אדם באינטל אשר אמרה: “אנחנו באינטל נעשה הכל על מנת לעזור לכם להצליח ונהיה המעטפת שלכם. כעת האחריות שלכם היא ללמוד ולהצליח. יש לנו רצון שתצליחו, תעמדו בתנאי התכנית ותכנסו לעבודה באינטל״.
גב’ אורנה עדן רכזת תכנית עתידאים הוסיפה ואמרה לסטודנטים: ״קיבלתם הזדמנות ללמוד עם שקט נפשי. יש מכם ציפייה גבוהה ועכשיו אתם צריכים להוכיח את עצמכם. תמצו את הפוטנציאל עד תום ותשתלבו באינטל״.
במכללה להנדסאים אורט בראודה בכרמיאל יצאה לדרך במסגרת התכנית כיתת רפאל במסלול הנדסאי מכטרוניקה, בשיתוף עם תכנית עתידאים, תכנית מקצוע לחיים ותכנית למרחק ומשלבות חיילים משוחררים וחיילים בחודשי השרות האחרונים שלהם.
21 סטודנטים החלו לימודיהם. ההכשרה להנדסאי מכטרוניקה נמשכת 17 חודשים ברצף, בה ייהנו הסטודנטים ממלגות לימודים של האגף וקרן להכוונת חיילים משוחררים וקרן מפעל הפיס וממלגת קיום חודשית שתוענק להם ע”י רפאל.
בתום הלימודים הסטודנטים שיעמדו בציוני הסף יזכו לחוזה העסקה ברפאל.
מדברי מנהלת המכללה, ד”ר סיגל כורם:
“מודל ההכשרה בכיתות “הנדסאי ישיר לתעשייה” הוא מודל מנצח בו נוצר הקשר בין המפעל לסטודנט ולמכללה כבר בתהליך מיון הסטודנטים ונמשך לאורך תקופת הלימודים. מודל זה יוצר מוטיבציה גבוהה בקרב הלומדים, מאפשר קשר עם המפעל במהלך הלימודים והתאמת תכנית הלימודים לצרכי המפעל”.
בימים אלו מסיימת את הלימודים במכללה כיתת רפאל בתחום האלקטרוניקה. ניסיון העבר מוכיח כי אחוז הדיפלום בכיתות כאלו הוא גבוה מאוד ועומד על 96%.